• SmartSolar MPPT 75/15
Fil Storlek
Bruksanvisning-Smartsolar-7515.pdf 1018.78KB Ladda ner

SmartSolar MPPT 75/15 kan användas till solceller upp till 200/400 watt och för både 12v samt 24v batterier.  Den har 5 års garanti.
SmartSolar har inbyggd blåtands sändare till skillnad mot BlueSolar 75/15 som man kan köpa separat blåtandsdongel till som tillbehör.

En MPPT regulator ökar inte effekten på solpanelen utan minskar förlusten mellan batteri och solpanel och kan i gynsamma fall ge 30% mer laddning till ditt batteri.

Regulator för solcellsladdare
En solcellsladdare samlar energi från dina solcellspaneler och lagrar den i dina batterier. Med den senaste och snabbaste tekniken maximerar SmartSolar energiuppsamlingen och för den vidare på ett intelligent sätt för att ladda batteriet fullt på kortast möjlig tid. SmartSolar upprätthåller batteriets hälsa och förlänger livstiden.


Ultrasnabb Maximum Power Point Tracking (MPPT)
Tack vare en konstant övervakning av spännings- och strömutgången på dina solcellspaneler garanterar MPPT-tekniken att varje droppe av tillgänglig energi i panelerna tas tillvara och lagras. Fördelen med detta märks som mest när det är delvist molnigt ute och ljusstyrkan ändras konstant.

Fjärrövervakning och styrning
Du kan fjärrövervaka och styra laddaren SmartSolar MPPT:s olika funktioner genom att ansluta en Bluetooth-dongle och parkoppla den med din smarttelefon eller en annan enhet via VictronConnect. Om din installation är ansluten till internetportalen Victron Remote Management (VRM) får du tillgång till MPPT:s fulla kraft, när som helst, var som helst och båda dessa tjänster är kostnadsfria. För fjärrinstallationen – till och med när det inte finns någon internetanslutning eller täckning för telefonen i närheten – kan du möjligtvis övervaka din MPPT genom att parkoppla den via Bluetooth till en LoRaWAN(long-range wide area network) enhet, som finns tillgänglig som tillval.

Belastningsutgång
Funktionen med intelligent belastningsutgång förebygger skador som orsakas av urladdade batterier. Du kan ställa in spänningsnivån då SmartSolar ska koppla bort en belastning och därmed förebygga att dina batterier töms i onödan. Och här kommer den smarta delen: SmartSolar kommer att försöka uppnå en hundraprocentig laddning varje dag. Om det inte är möjligt – under perioder med dåligt väder – höjer enheten spänningsnivån för bortkoppling dagligen tills den lyckas. Vi kallar denna funktion BatteryLife eftersom den upprätthåller batteriets hälsa och förlänger dess livslängd.


Hartinskapslad elektronik
- Skyddar elektroniska komponenter från miljön
- Automatisk igenkänning av batterispänning
- MPPT 70/15 ställer automatiskt om för 12 V eller 24 V-system.

Optimera laddningen för ditt batteri
SmartSolar MPPT 75/15 kan optimeras för just dina batterier. Vi kan via Victrons programvara gå in och justera parametrar i laddningsregulatorn som gör att laddningen optimeras för just ditt batteri. Vi kan även uppdatera programvaran i laddningsregulatorn för effektivare laddning. Detta kan vi göra för en kostnad på 250 kr inkl. moms. frakt betalas av kund.

Tillbehör
MPPT Control

Regulator
Batterispänning 12/24 V Autoval
Max effekt solpanel 200W 12V/400W 24V
Laddspänning 14,4 V/28,8 V
Max ström 15 A
Max kabelarea 6 mm²
Egenförbrukning 10 mA
Drifttemperatur (Celcius) -30 till +60°C (full märkeffekt upp till 40°C)
Skyddsklass IP 22 (anslutningsområde)

Skriv en recension

Obs! HTML översätts inte!
    Dåligt           Bra
Captcha

SmartSolar MPPT 75/15

  • Varumärken Victron Energy
  • Produktkod: SSMPPT7515
  • Tillgänglighet: I lager
  • 1,590 kr

  • Ex Moms: 1,272 kr

Relaterade produkter

MC4 kontakter

MC4 kontakter

MC4 kontakter används bland annat för att koppla ihop kablarna för flera solpaneler eller för att sk..

50 kr Ex Moms: 40 kr

Display till Bluesolar Duo 12/24V-20A

Display till Bluesolar Duo 12/24V-20A

Med Victrons dislpay för Bluesolar Duo 12/24V-20A har du full kontroll över hur din solpanel le..

938 kr 995 kr Ex Moms: 750 kr

BlueSolar MPPT 75/15

BlueSolar MPPT 75/15

BlueSolar MPPT 75/15 användas till solceller upp till 200/400 watt och för både 12v samt 24v batteri..

1,195 kr Ex Moms: 956 kr

Taggar: Solcellsregulator, Regulator, SmartSolar, MPPT, Victron Energy